Google powersearch

Tidligere så har jeg skrevet om hva som gjør at akkurat du får opp det som kommer opp på google, når du forstår deg et søk. Så derfor har jeg lurt på hvordan man skulle ta for seg et “smartere” søk i google. Ved hjelp av et kurs som kalles Google Powersearch har jeg nå lært nye måter som gjør det enklere for meg å søke meg rundt på google. Kurset i seg selv tok 4-5 timer, noe som jeg synes egentlig er litt vell lenge. Derfor skal jeg nå skrive det jeg lærte der, slik at du kan få det samme budskapet. På kortere tid.

  • En ting du kan foreta deg dersom du skal søke på en spesifikk setning, sett anførselstegn (“) på hver sin side! Da forstår google enklere hva du ønsker.
  • Dersom du skal finne et bilde, kan du bruke de forskjellige kriteriene for å finne det ønskede bildet. For du har sikkert prøvd å søke opp noe, også får du opp bilder av alt mulig. Så la oss si at vi skal finne en rød blomst. Da søker du opp “rød blomst” også velger du at du kun skal se de bildene som er røde. Veldig enkelt!
  • Det samme gjelder om du skal finne en spesifikk fil type. Da velger du enkelt den filtypen du ønsker å få opp, ved å bruke de forskjellige kriteriene.
  • En annen søkemulighet som jeg ikke ante fantes var bildesøk. Det du gjør er at du enkelt søker opp for eksempel “blomst”, også i søkefeltet kommer det opp et kamera-ikon. Dersom du trykker på den, så kan du laste opp et bilde av en blomst, også får du opp kun den typen blomst.

Ønsker du å vite enda mer, ta kurset selv gratis her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *