Broene sosiale medier skaper

Mitt første innlegg vil omhandle bruken av sosiale medier blant ungdom, og hvordan det fører mennesker rundt om i verden sammen. Når jeg tenker på sosiale medier, ser jeg for meg ulike broer som er med på å samle mennesker fra hele verden inn til en felles arena.

Medievanene blant barn og ungdom har i dag endret seg mye på svært kort tid, både på godt og vondt. Takket være de sosiale mediene har det nå åpnet seg nye muligheter for mennesker rundt om i verden til å kommunisere, lære og samhandle med hverandre. Men de byr også på nye utfordringer, slik som anonym mobbing og diskriminering. Årsaken til dette er at tilgjengeligheten har blitt så enkel, på grunn av hvor langt internett strekker seg. På grunn av sosiale medier tilbringer nå unge mer tid hjemme enn noen gang, omlag 3 av 10 unge bruker mer enn 4 timer foran en skjerm.

Det er ikke lenger slik at man går til vennen eller venninnen sin for å høre om de vil leke sammen, forså å samles på lekeplassen. Istedenfor har vi muligheten til å ligge i hver vår seng, men samtidig være sosial med mennesker over hele verden.

One Reply to “Broene sosiale medier skaper”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *